Att näthata

Att vara populär i skolan är så klart viktigt för många, speciellt för nättroll, kanske får näthataren inte den uppmärksamheten i skolan och ger då utlopp för sin frustration på webben. Att hävda sig själv genom att sänka någon annan, det är vanligt, men det går väldigt lätt att genomskåda. Så oftast är det en själv som hamnar i gropen till slut. Det kanske går att hålla en tuff fasad i högstadiet, men det kommer luckras upp, människor i en näthatares omgivning kommer dra sig undan, för ingen vill i slutändan umgås med någon som klagar på alla andra. Eller hittar syndabockar som får utstå det näthataren saknar i livet.

Att vara avundsjuk behöver inte betyda att du är en person som ogillar att det går bra för andra. Avundsjuka kan vara din boost för att ta dig längre själv att hitta energi åt rätt håll ur alla känslor går. Det går att vända. Och vem gillas inte mer än den som är snäll. Som är hjälpsam, den som hälsar på alla i tex skolan.

Den absolut enklaste parameter att gå efter, den som talar ner andra är den som mår sämst själv. Kanske känner personen sig inte sedd av en förälder. Något gör att denne behöver trycka ner andra, för att må bra själv. Vilket i sig inte i långa loppet är något konstruktivt sätt att arbeta för ett bättre mående.

Allt handlar i slutändan om att få kärlek, att bli sedd, att respekteras. Att skriva kränkningar till en annan människa är inte rätt väg. Du kan såra mer än vad som varit menat.

Känner du att detta stämmer på dig? Ta kontakt med en vuxen, en skolkurator kan vara en bra plats att börja på. Så klart är du välkommen att maila oss också!

En förälder kan vara svår att vända sig till, men det kan vara det bästa du gjort på länge. En ond cirkel som bryts.

Du är bättre, kränkningar tillhör inte framtiden. Tillsammans skapar vi skillnad!

Stöd oss i kampen!

Är du också trött på allt hat? Gör som andra

Läs mer och stöd oss!