Jag blir utsatt för näthat

Ingen kan bestämma hur du ska må och känna när du blir utsatt för kränkande ord. Du äger rätten till dig själv och ingen har rätt att lämna åsikter om dig som får dig att må dåligt.

Våra råd är att du i sådan mån det går, stänger av känslan, personen som skriver negativt till dig är en person som inte mår bra. En person som har ett gott självförtroende och mår bra med sig själv, skriver inte kränkande om andra. Det är en grundregel.

Vi alla människor vet exakt hur vi ser ut, vi ser oss i spegeln, så vad som än ska kommenteras så är vi antagligen redan medvetna om precis varenda skavank som kan tänkas finnas på vår kropp. Så, den person som försöker komma åt dig med ord, försöker alltså få dig att må dåligt. Det finns alltså ingen relevans kring att försöka få någon att må dåligt, om det inte är så att någon försöker få dig att må sämre än dom själva.

Osäkerhet driver nättrollen, glöm aldrig det.

Du behöver därav aldrig sjunka till samma nivå. Ignorera eller bemöt med en mer mogen ton, kanske fråga vad personen kan tänkas ha för anledning att försöka få andra personer att må dåligt. Nättroll är destruktiva personer som behöver hjälp.

Om du mår väldigt dåligt av det du blir utsatt för, tycker vi inte att du ska vänta en sekund extra med ta kontakt med polisen, här kommer du i kontakt med kunnig personal som hanterar ärenden kring näthat. Du kan även kontakta BRIS som arbetar aktivt med att hjälpa unga personer som mår dåligt.

Kom ihåg, det är inget fel på dig för att du reagerar på kränkningar. Att ta hjälp är ett första steg till att stärka dig själv.

Stöd oss i kampen!

Är du också trött på allt hat? Gör som andra

Läs mer och stöd oss!